Dierenverzorging

Het is een veelgenoemde beroep als kinderen gevraagd wordt wat ze later graag willen worden: dierenverzorger of in de dierenverzorging werken. Het beroep haalt het vaak net niet bij piloten en politieagenten, maar toch. Later komen de kinderen daar echter op terug, zoals de interesse voor dierenverzorging (helaas) in de vorm van cursussen toch al wat terugloopt. En dus zal een charmeoffensief ontketent moeten worden om goede dierenverzorging te kunnen blijven waarborgen.

 

Dieren zijn nog steeds onze beste vrienden

Een zorgelijke ontwikkeling natuurlijk, want dieren zijn nog steeds onze beste vrienden en verdienen alleen de beste dierenverzorging. De opleiding dierenverzorging is toch al zeer interessant, want als je echt van dieren houdt dan kun je wellicht op die manier van je hobby zelfs wel je werk maken. De opleiding dierenverzorging met goed gevolg doorlopen betekent dat jij de verantwoordelijkheid kunt dragen voor tal van uiteenlopende diersoorten.

 

Zowel wilde dieren, vee als gezelschapsdieren

Met de opleiding dierenverzorging in je zak mag jij je dierenverzorger noemen. Je bent dan verantwoordelijk voor de dagelijkse dierenverzorging die gehouden worden door het bedrijf waar je werkzaam bent. Dit kunnen verschillende dieren zijn, zowel wilde dieren, vee als gezelschapsdieren.

 

Eten en een schoon verblijf

Ben je als dierenverzorger werkzaam binnen de dierenverzorging dan ben je verantwoordelijk voor zowel de gezondheid als het welzijn van dieren. Je zorgt dat ze eten, voor een schoon verblijf en houdt het gedrag van de dieren elke dag opnieuw scherp in de gaten. Het maakt uiteraard ook per bedrijf verschilt wat de daadwerkelijke werkzaamheden zijn.

 

Je verplaatst de dieren tussen de verschillende verblijven

Tot de dierenverzorging die je als verzorger verricht behoren verzorgingstaken, vachtverzorging, gebitsverzorging, scheren en wassen. Ook het verplaatsen van de dieren tussen de verschillende verblijven waar ze ondergebracht zijn horen bij dierenverzorging, net als het desinfecteren en schoonmaken van de verblijven en stallen. Voorts bereid je als dierverzorger het voer voor de dieren.

 

Ben je gek op dieren, ga dan werken in de dierenverzorging

Je houdt daarnaast voederlijsten bij, bent scherp op de naleving van voedings- en hygiëneregels en houdt ook de voorraden voer en bodembedekking in de gaten. Ook spelen en trainen met de dieren is een vorm van dierenverzorging. In bepaalde gevallen kan ook insemineren van vee tot je taken behoren, zoals je ook bezoekers bijgepraat over het wel en wee van de dieren. Ben je gek op dieren, dan is werken in de dierenverzorging zo gek nog niet.