Fietsenmaker

Een fiets kopen

Nederland heeft een fietscultuur. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de gemiddelde Nederland minimaal twee fietsen heeft. Meestal gaat het om een luxere fiets en een station fiets. Natuurlijk moet de wat luxere fiets wel een fiets zijn waar je gemakkelijk mee kunt fietsen. Het is belangrijk om te kijken naar elementen van de fiets. Je kunt dus kiezen uit een omafiets, bakfiets, mountainbike en racefiets. Het is afhankelijk van jouw wensen welke fiets je natuurlijk moet kopen. Mocht je hierbij passend advies willen, dan is het te adviseren om naar een fietsenwinkel te gaan. Ze kunnen je hierbij prima helpen om goed advies te geven.

Fiets kapot? Ga naar de fietsenmaker

Het kan voorkomen dat je fiets kapot gaat. Zo kan bijvoorbeeld de ketting kapot zijn of een rem kapotgaan. Je kunt dit helaas niet voorkomen. Een fiets weggooien is in de meeste gevallen zonde. Het is daarom aan te raden om naar de fietsenmaker te gaan. De fietsenmaker kan eenvoudig jouw fiets tegen scherpe tarieven repareren. Hierdoor kun jij binnen no-time weer gebruik maken van jouw vertrouwde fiets. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de fiets zelf te repareren, echter kost dit veel tijd. Daarnaast moet je ook nog onderdelen kopen en de vraag is of je de juiste onderdelen koopt. Het is in dit geval aan te raden om jouw fiets te laten repareren door een ervaren reparateur. Je weet dan zeker dat je vertrouwde fiets in goede handen is en binnen no-time weer rijklaar is. Mocht de reparatie langer duren dan gepland dan kun je bij de meeste fietsenmakers een leenfiets krijgen. Hierdoor kun je alsnog genieten van het heerlijke weer, mits deze er natuurlijk is!

Fiets kopenHet kopen van een nieuwe fiets

Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets is het belangrijk dat je naar een aantal aspecten kijkt. Zo moet je bijvoorbeeld goed kijken naar het aantal versnellingen. Normaliter hoef je niet veel versnellingen hebben, maar als je voor recreatie gebruik wilt maken van de fiets is het belangrijk om versnellingen te gebruiken. Hierdoor kun jij simpeler gebruik maken van de fiets. Het moet natuurlijk wel leuk blijven om te fietsen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de remmen. Je moet namelijk goede remmen hebben voor als je een noodstop moet maken. Hierbij kun je kiezen voor de achteruit traprem. Echter is het beter om te remmen met een aparte rem. Dit is namelijk een stuk veiliger.