Het luxe van een stoomcabine of sauna op maat

Sauna op maat

Iedereen doet het wel eens, even lekker een dagje naar de sauna. Je kunt een dagje samen met een vriend of vriendin ontspannen en tot rust komen. Naast dat het relaxend is, is het ook goed voor je gezondheid. Het kan lastig zijn om telkens heen en weer te moeten reizen naar de sauna. Hier zijn kosten en tijd aan verbonden en dat is vervelend. Hoe handig is het dan als je een stoomcabine- of sauna op maat hebt in je eigen woning of tuin?

Hieronder hebben we 5 punten op een rij staan waarom een sauna op maat een super goede optie is gekeken naar je gezondheid.

Als eerste verlicht het gewrichts- en spierpijn. Er zijn meerdere soorten cabines. Denk hierbij aan infraroodcabines met een korte golf. Deze is zeer geschikt voor je lichaam. De stralingen in de sauna dringen door je huid heen en verwarmen je lichaam. De warmte die de golven creëren verbetert je doorbloeding en zorgt voor een ontspannen huid. Mensen die last hebben van de spieren en gewrichten hebben veel baat bij deze stoomcabine op maat. De stralen dringen namelijk diep door de huid en de warmte verlicht de pijn.

Als tweede kan je grieperigheid en verkoudheden voorkomen. Een sauna helpt niet om van verkoudheid af te komen mocht je dit al hebben. Maar het helpt wel weerstand op te bouwen door regelmatig gebruik te maken van de sauna. Je traint je afweermechanisme en je lichaam. Hoe makkelijk is het dan als je een stoomcabine op maat of een sauna op maat hebt in huis of in uw tuin? Dan kan je zeker regelmatig gebruik maken van de sauna en verklein je dus je kans op griep en verkoudheid.

Als derde verlaagt het je bloeddruk. In de sauna daalt je bloeddruk doordat het bloed dunner wordt en de bloedvaten verruimen. Zodra je uit de cabine stapt koel je af en vernauwen de bloedvaten weer waarmee de bloeddruk toeneemt. Als je dus last hebt van een hoge bloeddruk kan een sauna een hele goede optie zijn.

Als vierde is het ook weerstand verhogend. Dit lijkt gedeeltelijk op punt twee, maar ligt net iets anders. De sauna verhoogt je weerstand, wat positief is kijkend naar de afweer van bacteriën en virussen. Je lichaam verwerkt de grote temperatuurswisselingen van in en uit de sauna. Hierdoor stabiliseert het de bloedsomloop en stimuleert het deze ook. Door dit proces worden meer afweerstoffen aangemaakt en opgeslagen.

Mocht je last hebben van bronchitis en/of astma dan is een sauna ook een zeer effectieve manier om klachten te verminderen. Door regelmatig gebruik van de sauna nemen ademhalingsmoeilijkheden af en wordt het aantal astma aanvallen aanzienlijk minder. De traditionele sauna is hiervoor het meest geschikt. Dit is gebleken uit onderzoek.

 

Het is dus super goed voor je gezondheid. Hoe lekker is het dan om een stoomcabine op maat of een sauna op maat in huis te hebben. Past het niet in huis en heb je wel een tuin? Dan kan die daar ook gewoon in gebouwd worden. Het is een luxe, omdat je dan niet meer heen en weer hoeft te reizen naar een publiekelijke sauna, maar lekker een privé sauna in- of dichtbij huis hebt.