Het bezoeken van de dierenwinkel

Dierenwinkel

Ben je opzoek naar een nieuw huisdier? Dan is de kans groot dat je aan een dierenwinkel denkt. Een dierenwinkel of dierenspeciaalzaak is een onderneming die verschillende kleine soorten huisdieren verkoopt. In een dierenwinkel kun je naast de huisdieren ook het desbetreffende dierenvoer kopen. En bij veel kun je ook de toebehorende spullen vinden zoals kooien, halsbanden, speeltjes en diergeneesmiddelen. Er zijn dierenwinkels die gespecialiseerd zijn in voeding en andere weer in verschillende diersoorten. Veel dierenwinkels verkopen ‘’levende have’’ of hengels en toebehorend aas voor het vissen. Echter zijn er wel steeds meer winkels die geen levende dieren meer verkopen. Dit komt door dat het dierenwelzijn in het geding kan raken aangezien het moeilijk is om dieren in de winkel voldoende verzorging en aandacht te geven. Ook als niet alle dieren verkocht raken, wat met name gebeurt met winkels die niet aangesloten zijn bij een organisatie hebben moeite met het afvoeren van de onverkochte dieren. Dieren die vaak verkocht worden in een dierenwinkel zijn vissen, vogels, hamsters, muizen, cavia’s en kleine reptielen zoals hagedissen en slangen. De onverkochte dieren zoals muizen en cavia’s worden soms als voer gebruikt voor de hagedissen en slangen.

Verschillende producten

Dieren blijven verrassend en maken ons elke dag blij. Daarom wordt er geprobeerd elke dag jou te helpen om zo goed mogelijk jouw huisdier te kunnen verzorgen. Vandaar het ruime aanbod aan verschillende producten. Ondanks dat het verkopen van honden en katten bijna nooit meer gebeurt in een dierenwinkel kun je hiervoor wel de benodigdheden vinden. Als hondenbezitter kun je er bijvoorbeeld een hygiënisch en comfortabel hondenbed kopen. Ook een stevige hondenriem of halsband is van essentieel belang. De vachtverzorging is belangrijk voor een zowel een hond als een kat. Daarom bieden wij een groot aanbod aan kammen, tondeuses en borstels. Krabpalen, kattenspeeltjes of kattenmandjes worden ook verkocht bij de dierenwinkel.

Dierenwinkelinspectie

Exotische diersoorten worden soms nog verkocht, naast in gevangenschap gekweekte inheemse diersoorten. Omdat dit in de meeste dierenwinkels niet even verantwoordt gedaan wordt, bestaat er sinds 2007 het burgerinitiatief dierenwinkelinspectie. Exotische diersoorten zoals grote slangen of papegaaien zijn niet bij alle winkels verkrijgbaar. Het is vaak erg lastig en kostbaar om deze dieren te onderhouden, vandaar dat men dergelijke dieren alleen in gespecialiseerde zaken zult vinden. Wil je meer te weten komen over de dieren waar onze dierenwinkel over beschikt? Neem dan vooral contact met ons op. Het is ook mogelijk om verschillende producten online te bestellen via de website.