Hoe belangrijk is de juiste hondenvoeding?

Hondenvoeding kopenVerhouding

Net zoals bij een mens is het bij honden zo, voedsel is erg belangrijk voor de groei, herstel en bescherming van de hond. Om een hond gezond en mooi te houden, moet je goed opletten wat je de hond als eten geeft. Een hond is erg gevoelig voor het voedsel die de eigenaar voert. Er zijn heel veel verschillende voedingen voor honden. Ieder voeding heeft zijn voor en nadelen. Het is ook heel belangrijk dat je kwalitatieve voeding geeft aan je honden. Het gaat tenslotte over de gezondheid van je hond.

Hoe vaak moet je voeren?

Hoe vaak moet je eigenlijk een hond gaan voeren? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, dat komt doordat niet bij elke hond de omstandigheden hetzelfde zijn. Je kunt wel een inschatting maken. Moet jouw hond veel bewegen of zit jouw hond meestal thuis lekker op de bank. Bij een gemiddelde volwassen hond is een maaltijd van 2 keer per dag genoeg en dat verdeeld over de dag. Maar bij jonge puppy’s is het advies 4 maaltijden per dag en dan langzaam afbouwen tot 2 maaltijden op een dag.

De samenstelling

De samenstelling van hondenvoer bestaat uit 6 basiselementen. Namelijk: water, eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen en koolhydraten. Alle elementen moeten in de juiste verhouding zitten. Anders kan het averechts werken en zelfs de dood van jouw hond betekenen.

Hondenvoeding

Er bestaan 3 soorten voedingen die je kant en klaar kunt kopen. Je kan ook de maaltijden zelf samenstellen, maar dat wordt wel afgeraden. Droogvoer, Natvoer en vers vlees.

  • Droogvoer: Het grootste voordeel van droogvoer is de houdbaarheidsdatum. Doordat er geen vocht is toegevoegd bij het voedsel kan het voor een lange periode bewaard blijven. Maar het nadeel is wel dat er veel zout gebruikt wordt. Hierdoor zal de hond heel erg dorstig worden en moet je dus ook altijd een bakje bij zetten met voldoende water voor de hond.
  • Nat voer: Nat voer is niet lang houdbaar. Nat voer wordt ook wel blikvoer genoemd. Her bestaat 70 tot 90 procent uit water. Doordat het voedsel een sterke geur heeft, krijgt Nat voer vaak voorrang tegenover het droogvoer.
  • Vers vlees: Tegenwoordig zijn er veel aanbieders voor vers vlees die gericht is op hondenvoeding. Dit zorgt ervoor dat er veel keuze is. Maar veel keuze is niet altijd prettig. Het vers vlees kun je verdelen in 3 categorieën. NRV (Natuurlijke Rauwe Voeding), BARF (Botten en Rauwe voedsel), KVV (Kompleet Vers vlees).

Meer over hondenvoeding vind je door hier te klikken!