Loopbaancoach Rotterdam

Loopbaancoach Rotterdam

 

 

Werk vinden is niet altijd makkelijk, werk vinden dat je graag doet is nog moeilijker. Soms heb je gewoon een extra duwtje in de rug nodig, een loopbaancoach in Rotterdam (of bij jou in de buurt) kan je daarmee helpen. Nog niet overtuigd? Ontdek hier waarom een loopbaancoach Rotterdam een goed idee is!

 

De vele voordelen van een loopbaancoach

Een loopbaancoach inschakelen heeft heel wat voordelen en daarom is het zeker het overwegen waard! Benieuwd naar wat de voordelen zijn? Ik benoem ze hieronder voor jou!

 

Je leert jezelf écht kennen

Je denkt misschien wel dat je jezelf kent, maar soms heb je andere mensen nodig om je een beter inzicht over jezelf te geven. En er is bijna niemand beter die dat kan dan een loopbaancoach. Een loopbaancoach is namelijk getraind in het ontdekken wat je écht met je leven wilt doen. Hij stelt je vragen en is erg aandachtig, waardoor hij bepaalde dingen te weten komt. Je wordt bevestigd op je sterke kanten, maar samen met een loopbaancoach wordt er ook gewerkt aan je “mindere” kantjes. Je krijgt een spiegel voorgezet en dat kan soms hard zijn, maar het zal je alleszins vooruit helpen in de zoektocht naar je ideale job, want die vind je pas als je jezelf écht kent!

 

Je krijgt nieuwe moed

Als je al een tijdje werkloos bent, dan zakt de moed je soms in de schoenen. Er zijn momenten waarop je wilt blijven moeite doen, maar deze momenten wisselen zich af met momenten waarop jij het liever opgeeft. Je bent het namelijk beu om afgewezen te worden en als je te veel afgewezen wordt dan is het ook gewoon moeilijk om nog in je eigen succes te blijven geloven. Een loopbaancoach helpt je met het gevoel over jezelf. Hij zal je motiveren om de juiste stappen naar je droom te nemen en je, wanneer het moet, een schop onder je kont geven. Je zal terug meer plezier ervaren in de zoektocht en ook beter zicht hebben op je progressie.

 

Je leert omgaan met verandering

Omgaan met verandering is iets waar de meeste mensen het moeilijk mee hebben. Dit kan zelfs de reden zijn waarom je soms moeite ondervindt om de juiste job te vinden. We zijn het zo gewoon om telkens dezelfde dingen te doen, maar de definitie van dwaasheid is om dezelfde dingen te blijven doen en een andere resultaat te verwachten, zoals een genie ooit zei. Door de hulp van een loopbaancoach in te schakelen leer je hoe je omgaat met die veranderingen, je leert om uit je comfortzone te komen, waardoor je alweer een stapje dichter bij je droom bent!