Man purse goed om het te weten

Een man met een tas, met een man purse. Nee, dat gaat nog een stap te ver als het gaat om een bezoek met een man purse aan bijvoorbeeld het café. Mannen in ons land zien tassen nog steeds als iets functioneels, niet als iets modieus. Toch zie je ze wel meer en meer, mannen met een man purse. Of je gaat er voor als man, of je ziet het niet zitten. Grijs bestaat niet in de wereld van de man purse. En dat terwijl de mannen al vroeg gewend waren aan een tas.

 

man purse

 

Gemiddelde man vindt de man purse nog te opvallend

Bezoek een willekeurige modeshow en je ziet dat ook de mannen vaker op de catwalk lopen met een man purse. Vaak zijn dit de wat grotere tassen. De gemiddelde man vindt dit echter te ver gaan en te opvallend vooral. Daar houdt de Nederlandse man dus nog niet van. Wat nu geprobeerd wordt is de functionele clutch.

De man purse wordt ook wel afgekort tot ‘murse’

De clutch is een kleine, gemakkelijk in de hand te dragen tas, die je ook in de vrouwenwereld vaker ziet. Wellicht dat deze wel doorbreekt, al zal ook dit een kwestie van de lange adem worden. Het is ook maar net of je echt wilt als man. Hoe je je man purse – ook wel afgekort tot murse- draagt; het staat al anders als je de tas bijvoorbeeld schuin over de borst of juist op de rug draagt. Juist het feit dat het allemaal wat krapjes oogt, maakt dit modieus en trendy. In de wereld van de man purse lijkt de nostalgische schooltas ook een succes te worden net als de oude toilettas die je gewoon onder de arm meeneemt dat zeker kan worden.

Internationaal minder onderscheid tussen de vrouwen- en de mannentas

Internationaal wordt overigens minder onderscheid gemaakt tussen tassen voor mannen en tassen voor vrouwen. Soms is alleen de kleur nog verschillend. De man heeft overigens wel heel lang gewoon een tas bij zich gedragen. Zo is onderzocht dat ergens halverwege de zestiende eeuw zowel mannen als vrouwen een tas aan hun gordel droegen. Bij vrouwen werd dit onzichtbaar gemaakt en werd de tas onder de kleding verstopt. Mannen droegen de tassen gewoon duidelijk zichtbaar. Het kan dus wel, de man is wel degelijk groot geworden met een man purse. Dus waarom zou dit fenomeen eigenlijk niet terug kunnen keren?