Barefoot schoenen

Schoenen voor rugklachten

Rugklachten worden vaak veroorzaakt door een slechte houding en een slechte uitlijning van de wervelkolom. Ook slechte schoenen kunnen voor rugklachten zorgen. De voet is immers de basis van je lichaam, en dus koop je schoenen die in elk geval geen rugklachten veroorzaken. Heb je al klachten, er zijn schoenen voor rugklachten verkrijgbaar die snel voor verlichting van je rugklachten zullen zorgen.

Schoenen die soepel zijn, die ademen en transpiratie doorlatend

Schoenen voor rugklachten zijn in elk geval geen hoge hakken, sleehakken, schoenen zonder voetbed, ballerina’s, slippers en zelfs niet de balans schoenen zoals we die tegenwoordig kennen. Heb je rugklachten of ben je er gevoelig voor, koop dan speciale schoenen voor rugklachten, schoenen die in elk geval soepel zijn, schoenen die ademen, transpiratievocht doorlaten en flexibel zijn. En inderdaad, leer heeft al die kenmerken in zich.

Ga altijd voor buigzame schoenen

Schoenen voor rugklachten zijn flexibel, buigzaam dus. Een schoen die buigzaam is, fungeert als een schokbreker als je loopt. Ook de hakken en zolen voor schoenen voor rugklachten moeten dus zacht zijn. Overigens mag de zool niet helemaal dubbelgevouwen mogen worden. Schoenen voor rugklachten zijn vaak schoenen met een uitneembare zool. Je verwisselt dan je originele zool met je eigen zool. De ideale schoen heeft ook genoeg ruimte, want de voet is ruimte nodig wil het goed kunnen afwikkelen. Koop altijd schoenen die een centimeter langer zijn dan de grote teen. Neem dus als je schoenen voor rugklachten koopt de tijd om de schoenen goed te passen.

Hakken niet langer dan vier centimeter

Wil je als vrouw toch graag op hakken lopen, koop dan geen schoenen met hakken die langer zijn dan vier centimeter. In alle andere gevallen komt er namelijk te veel druk op je voorvoet te staan. Voor de heren is de ideale hakhoogte overigens twee centimeter. Koop bij voorkeur een schoen met veter, dat biedt namelijk stabiliteit. De wreef wordt dan goed omsloten en zo krijgt de voet meer stabiliteit.

Zo voorkom je rugpijn

Concluderend kun je dus stellen dat flexibiliteit, hakhoogte en teenruimte bepalend zijn of een schoen al dan niet geschikt is. Voor de dames: kijk eens naar de barefoot schoenen dames; die koppelen alle genoemde eigenschappen ook nog eens aan een fraai design. Je loopt dan weliswaar niet op heel hoge hakken, maar hebt we iets heel fraais om je voeten en voorkomt zo rugpijn. En dat is ook heel wat waard.

Hier kun je deze schoenen bekijken