Scooter, E bike

De scooter maakt steeds meer plaats voor de elektrische fiets. Scooter, E bikeDat is niet alleen merkbaar in fietswinkels maar het is ook een trend die zichtbaar is. Zo zie je bij veel pizzakoeriers of sushi koeriers dat er veel gebruikt wordt gemaakt van de E-bike. En dat is natuurlijk vrij logisch als je de voor- en nadelen hiervan op een rijtje zet. In Nederland wordt met een afstand tot 7.5 kilometer vaak de fiets of de auto gepakt. Met de komst van de elektrische fiets is deze afstand vergroot tot 15 kilometer. Dit levert ook veel voordelen voor het milieu op. Als er minder auto’s worden gebruikt en meer de elektrische fiets voor korte afstanden is dit minder belastend voor het milieu.

Voordelen van een elektrische fiets

Veel mensen pakken de scooter, omdat je hierbij heerlijk uitgerust op je werk aankomt. Maar met een elektrische fiets beweeg je je ook snel en ben je ook nog is in beweging. Dit heeft aanzienlijk meer gezondheidsvoordelen ten opzichte van een scooter. Beweging is heel erg goed voor je spijsvertering, je slaapt ‘s nachts beter en stress is bewezen verlaagd bij fietsen. Een E-bike is goedkoper in aanschaf dan een nieuwe scooter. Het is wel afhankelijk van het type motor bij de elektrische fiets, wat het verschil is in aanschaf ten opzichte van een scooter. Maar natuurlijk niet alleen de aanschafprijs maakt een verschil. Bij een elektrische fiets hoef je geen benzine te betalen. Je hebt namelijk een accu op netstroom. Een ander voordeel is dat je nooit meer in de file hoeft te staan. Met een elektrische fiets kun je binnendoor en hoef je dus niet zoals met een auto grote wegen te betreden, waarbij je vaak in de file terecht komt.

Kosten elektrische fiets

Net zoals een gewone fiets is een elektrische fiets een stukje vakwerk. Natuurlijk vind je het belangrijk dat je fiets stevig is, veilig, betrouwbaar en makkelijk te gebruiken. Hier komt natuurlijk ook techniek bij kijken en daar zit een prijskaartje aan. Afhankelijk van wat er op je fiets zit, kost een gemiddelde E-bike rond de 1500 en 3000 euro. Er zijn natuurlijk ook goedkopere en duurdere modellen. Als je een krachtige accu wilt, kost dit vaak wat meer dan een uitvoering met een minder krachtige accu. Het is belangrijk dat de fiets aan al je wensen voldoet, vooral als je van plan bent hem ook veel te gaan gebruiken. Het is ook belangrijk om te weten dat je aardig wat jaren kan doen met de fiets. En daarnaast bespaar je al heel veel op de kosten doordat je geen benzine hoeft te betalen.